Search This Blog

Thursday, March 16, 2017

Cancerul la san si tineretea

Cine ma cunoaste stie ca de obicei nu prea distribui cazuri umanitare, decat daca ma impresioneaza in vreun mod aparte sau daca e garantat de vreo cunostinta. Mi-e mila de toti si nu doresc raul nimanui, dar sunt multe si nu am cum sa verific vreunul. Aceasta este o exceptie. O cunosc personal pe aceasta fata deosebita, ne stim de mici, de cand ne jucam in fata blocului si mergeam la aniversari impreuna. Viata a facut ca drumurile noastre sa o ia pe cai diferite, dar de fiecare data cand ne reintalneam in coltul blocului in care bate alizeul stateam de vorba mult si bine ca doua prietene bune. Stiam de boala ei si nu pot spune ca am compatimit-o, deoarece am vazut ca a dus-o foarte bine pe picioare, s-a tinut tare (sau cel putin asa parea), a abordat si terapii alternative si a fost chiar exemplu de optimism pentru alte femei in aceeasi situatie. Desi poate nu este o foarte mare surpriza, pe mine m-a socat sa aflu de pe Facebook-ul unei alte foarte bune prietene ca i-a recidivat cancerul la san.

O sa preiau pur si simplu postarea de pe Facebook a Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala de la Universitatea Bucuresti, pentru ca altceva mai concludent nu este de zis:


"Roxana este absolventa Facultății și doctoranda noastră. La 28 de ani, Roxana ar trebui să aibă toată viața înainte. Însă în septembrie 2014 a fost diagnosticată cu cancer la sân. S-a operat și și-a continuat viața. Dar în decembrie 2016 cancerul a revenit. Acum, Roxana trebuie să urmeze un tratament în Germania, la MVZ Onkologie Elisenhof, care va costa peste 40.000 Euro. Cancerul i-a răpit deja tatăl și sora, dar Roxana nu se lasă învinsă. Doar că, uneori, și învingătorii au nevoie de ajutor.Dacă vreți să o ajutați pe Roxana, puteți dona direct în conturile ei:
CONT LEI: RO74RNCB0076051168740001, Banca Comercială Română, Roxana Adriana Bratu
CONT EURO: RO21RNCB0064051168740003, Banca Comercială Română, Roxana Adriana Bratu
sau prin Paypal, participând la campania inițiată de prietenele ei pe platforma Youcaring: https://www.youcaring.com/adrianaroxanabratu-722862."

Si ca sa le citez pe prietenele ei mai recente, care au facut contul pe platforma Youcaring: 

"In septembrie 2014, Roxana a fost diagnosticata cu cancer de san. La inceputul aceluiasi an, cancerul i-a furat tatăl si cu aproximativ 12 ani in urma, cancerul de san i-a furat sora mai mare. Dupa luni intregi de teste, ganduri si decizii, in martie 2015, Roxi a facut dubla masectomie in Bucuresti cu rezultate bune. In urma operatiei, s-a concentrat pe o schimbare pe termen lung a stilului de viata, nutritiei si a starii generale de bine. Si-a continuat viata, doctoratul in sociologie, pasiunile si prieteniile. Cu toate acestea, in luna decembrie 2016, in urma unui test RMN iar mai apoi a testului PET-CT, s-au descoperit noi tumori."

Orice ajutor este bine venit! Oricat de mic.

No comments:

Post a Comment