Search This Blog

Friday, February 24, 2017

O zi cu mama

Astazi am iesit in oras cu mama, ca fetele. Plimbarica, ochit martisoare, targ de Dragobete, magazine cu haine... Eu am vrut s-o duc in locuri dragute, ea a vrut sa plateasca, bafta mea ce pot sa spun. Ii povestisem la un moment dat despre minunatele salate de la Salad Box si m-a uimit cand a vrut sa mergem fix acolo, adica nu credeam ca a retinut sau ca i-ar placea. Ok, zic eu, i-am mai povestit odata cum e sistemul si voiam sa mergem spre Veranda Mall, pentru ca eu nu am fost niciodata in el, dar cum ea deja il vizitase si avea chef de plimbare ne-am indreptat pana la urma spre centru. Zis si facut. Am luat 16 super repede din Tei pana la Armeneasca, am mers un picut pe jos pana la Universitate, unde spre surpinderea mea am dat chiar peste doua targuri. Cel deja clasic de langa facultate, spre fantani, cu corturi care aveau martisoare, magneti si chestii romantice pentru aceasta perioada si unul ceva mai mare, la statui, cu casute din lemn, unde se organiza pana nu demult Targul de Craciun. Am luat cate o amintire, eu am pus ochii si pe altceva, dar urmeaza sa ma mai duc pe acolo cand o sa fiu singura. Am mai mers pana la un magazin dinspre Cismigiu, Mercari, unde nu stiu cum isi gasesc alte persoane chestii dragute, de firma, la super pret ca e a doua oara cand intram acolo si numai carpe gasim.

In fine, dupa alte cateva discutii despre ce si unde sa mancam am revenit la varianta initiala pentru care plecasem de acasa: cate o salata buna rau. O sa spuneti probabil ca ce anume e asa de grozav la o salata pe care pana la urma fiecare si-o poate face singur acasa exact asa cum doreste. Ei bine, nici eu n-as stii sa va zic exact ce. Probabil difera ceva de la taieturile alea industriale ale produselor mereu proaspete, la dresingurile special combinate (pornind de la clasicul ulei de masline cu otet balsamic si ajungand la maioneza cu usturoi si cascaval) si chiar pana la faptul ca acolo iti pun ei ce si cat trebuie, nici mai mult nici mai putin. Acasa daca iti iei o salata, un ardei, 2 ciuperci, 3 masline, etc e destul de ridicol cand te duci sa platesti atat de putin iar daca iei cantitati mai mari fie ti se vor strica fie vei manca salata 5 zile la rand. Destul de neincrezatoare mama la inceput, naaa salata la cutie, de ce sa dai atatia bani si sa nu te saturi. Eu am avertizat-o ca atunci cand va incepe sa manace va simti cum se satura pe parcurs, dar tot nu ma credea. Am comandat eu prima pentru a vedea si ea cum sta treaba, pentru mine salata 5 ingrediente + vita (pur si simplu nu reusesc sa ma despart de acest sortiment - de data asta a fost cu struguri, ciuperci proaspete, ou fiert, fasole rosie si castraveciori murati plus crutoane si ceva dressing pe baza de maioneza cu usturoi) iar ea si-a luat 5 ingrediente + somon (din care mai tin minte ceapa rosie, ou fiert, branza, ardei iute, crutoanele si dresing tot pe baza de maioneza cu usturoi). Nu mai mancasem de mult la acest lant alimentar si ea niciodata asa ca putem spune cu mana pe inima ca a fost foarte bun si satios. Ne-am relaxat mai ales ca am prins singura masa la canapea pe care o au in locatia de pe Strada Franceza, in rest au doar scaune la bar, locul fiind destul de mic. Recomand oricui nu are chef sa-si pregeteasca singur ceva si vrea sa manance usor. Insa ce au facut a fost sa mareasca pretul, sortimentele noastre costau in mod normal 19.90lei, dar s-au facut 21.90, diferenta nu e mare, dar au depasit pragul psihologic deja.

Si cum nu puteam pleca spre casa fara desert am intrat vizavi la Coffeol, unde evident ca initial nu era nici o masa libera, desi sa tot fi fost ora 15. Ne-am uitat noi chioras de afara un pic, unde la fel de chioras se mai uita si un cuplu apoi pana la urma ochii de vultur ai mamei mele, care face orice pentru puiul ei, au zarit o masa pe cale de a se elibera. Ne-am napustit la propriu asupra ei, desi pe masa inca ramasesera borcanele cumva pline ale celor dinainte. Credem noi ca unii oameni vin doar pentru toppingurile din borcane, deoarece daca nu stiati deja acolo exista preparate care se servesc la borcan. In sfarsit inauntru in aceasta vestita cafenea. Eu mi-am luat Toffe Nuts
, care este un preparat cald cu Toffifee, Twix, frisca si crema de ciocolata cu alune sarate iar ea si-a luat ceva rece pentru ca voia neaparat cu inghetata. Snikers Madness-ul ei avea deasupra doua linguri de inghetata (vanilie si cacao - foarte bune, cremoase si aromate), sticksuri, doua batoane de Snikers, ca doar de la asta isi tragea numele, crema de ciocolata si covrigei sarati.
Una peste alta noi ne-am indeplinit scopul pentru care ajunsesem acolo: am baut ceva bun si care arata demential, insa atmosfera este putin neplacuta, fiindca tot timpul e cate cineva in picioare pe langa mese care mai mai ca ti-ar spune "hai nu mai termini odata sa stau si eu?" (si credeti-ma ca borcanul desi pare mic cumva te umfla de multa dulceata ce are, desi tot bun ramane si nu ai cum sa il termini extrem de repede oricat de mult ai dori asta). In plus e galagie foarte mare, unii nu-si respecta vecinii de masa, locul e stramt, pe vremea asta nu ai unde sa-ti pui haina, pentru ca nu exista cuiere si scaune sunt oricum insuficiente si plimbate de la o masa la alta. Sper sa isi deschida mai repede locatia aia mai mare in cautarea careia spuneau ca sunt!

In concluzie, iubiti-va parintii ca nu stiti pentru cat de mult timp ii veti mai avea alaturi, Daca va e dor de cineva din familie sau prieteni, sunati-ii nu asteptati sa pice casa pe ei, vorbiti ce vreti cand vreti cu toata lumea si spuneti ce aveti pe suflet nu va mai rusinati, nu mai tineti in voi, lasati-va rasfatati de cate ori vor cei dragi si incercati sa nu fiti prea duri in special cu rudele mai in varsta cand nu inteleg noile tehnologii sau cum merge societatea noastra in zilele acum. Pe langa toate acestea sper ca de Dragobete v-ati iubit romaneste!
Pe data viitoare!

No comments:

Post a Comment